UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПРООН планує запустити в Україні онлайн-курси з питань сталого розвитку — постпред

За словами Дафіни Ґерчевої, спеціалізовані курси зможе пройти будь-хто охочий.

У середині 2020 року Програма розвитку ООН планує запустити в Україні три нові онлайн-курси щодо стійкого розвитку, розповіла в інтерв'ю постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, з якою для DT.UA поспілкувалася Алла Котляр. Адже, як зазначила Ґерчева, невід'ємною частиною досягнення Цілі сталого розвитку є саме поширення знань.

Курси будуть спрямовані на цільові групи держслужбовців, представників бізнесу та громадських активістів. За словами Ґерчевої, їх розробляють у рамках проєкту ПРООН "Електронне навчання для сталого розвитку", що фінансується урядом Німеччини через Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Спеціалізовані курси допоможуть дізнатися про те, як діяти в партнерстві для ефективної відповіді на такі виклики, як бідність, нерівність, зміна клімату. Також курси розкажуть про те, як забезпечити широкі верстви населення, особливо вразливі, доступом до гідної праці, якісної освіти, можливостям відповідального виробництва і споживання, безпечного навколишнього середовища і багато про що інше.

"Концепція, закладена в основу курсів, полягає в тому, щоб надати лідерам українського суспільства інструменти, які дозволили б їм сприяти реалізації порядку денного в галузі ЦСР і прискорювати її на національному, регіональному та місцевому рівнях. Ось чому всі три курсу називаються Dali (тобто "далі", що визначає вектор руху в напрямку ЦСР)", - зазначила Ґерчева.

Курси будуть безкоштовними, а посилання на них можна буде знайти на сайті ПРООН. Їх розмістять на партнерських освітніх онлайн-платформах. Всі охочі зможуть пройти навчання в будь-який час і в будь-якому місці. Досягнення ЦСР, зокрема, означає, що ніхто не повинен залишитися осторонь, саме тому ПРООН прагне за допомогою онлайн-освіти забезпечити всім людям рівний доступ до цих важливих знань.

Детальніше читайте в інтерв'ю постійного представника ПРООН в Україні Дафіни Ґерчевої: "Один з основних активів країни - це її люди, розумні і активні" у "Дзеркалі тижня.Україна".