UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура розкрила нову аферу щодо будівництва Подільського мосту

Махінація могла коштувати бюджету 3 млрд гривень.

Прокуратура міста Києва провела обшуки в приміщенні тіньового офісу групи компаній, причетних розкрадання понад 3 млрд гривень під час будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Так, КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Укрбуд» уклали договір про виконання проектних та вишукувальних робіт в рамках будівництва Подільсько-Воскресенського мосту через Дніпро. Згодом ТОВ «ІБК «Укрбуд» залучило до робіт субпідрядника ТОВ «Міжнародний проектний інститут», який фактично і здійснював роботи з розробки проектної документації по об’єкту.

Однак згодом невідомі особи підробили акти проведених робіт від імені ТОВ «Міжнародний проектний інститут» та передали відповідну документацію для проходження експертизи до ДП «Укрдержбудекспертиза».

Обшуки проводили в тіньовому офісі компанії, яка підконтрольна бенефіціару компанії-генерального підрядника будівництва. В компанії вилучили документи, які відображають протиправну діяльність, 37 печаток товариств з ознаками фіктивності, залучених до обготівкування коштів, носії інформації та інші докази, які мають значення для кримінального провадження.

Напередодні також обшуки провели в приміщенні ДП «Укрдержбудекспертиза», де вилучили підроблену проектну документацію.

Щодо документів у кримінальному провадженні проводяться експертизи. Слідство триває.

Читайте також: Ціна будівництва Подільського мосту в Києві за п’ять років зросла майже вдвічі

Зазначимо, що саме сьогодні вранці мер Києва Віталій Кличко повідомив про звільнення свого заступника Олександра Густєлєва, звинувативши його у зриві вчасного завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Водночас нещодавно прокуратура оголосила підозру в розкраданні 150 мільйонів гривень під час будівництва Подільського мосту керівництву комунального підприємства, генпідряднику і підрядникам.