UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура передала до суду справу загарбника "Укрпошти" у Харкові

Згідно з висновками експертизи, Володимир Безух не страждає хронічними психічними захворюваннями.

Прокуратура Харківської області направила до Київського райсуду обвинувальний акт щодо Володимира Безуха, підозрюваного у захопленні дев'яти заручників у відділенні "Укрпошти" в Харкові, повідомляє прес-служба прокуратури.

Вказується, що йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 147 (захоплення і тримання осіб як заручників), ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), ч. 2 ст. 309 (незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу.

Максимальна санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, Безух не страждає хронічними психічними захворюваннями. На момент інкримінованих йому злочинів він міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Наголошується, що в ході досудового слідства встановлено, що підозрюваний вирощував та зберігав коноплі.

На даний момент Безух перебуває під вартою.

Нагадаємо, що 30 грудня 2017 року у Харкові невідомий із вибухівкою захопив відділення "Укрпошти", всередині якого знаходилися люди. У заручниках опинилися дорослі та діти.

Пізніше поліція повідомила про те, що із захопленого відділення "Укрпошти" вивели трьох жінок та двох дітей. Згодом бійці підрозділу спеціального призначення КОРД взяли штурмом відділення "Укрпошти". Вони вивели утримувача заручників та запросили людей дати свідчення.

31 грудня Безуха взяли під варту без визначення застави.

Детальніше про перебіг подій у Харкові читайте у матеріалі DT.UA "Відділення "Укрпошти" у Харкові захопив місцевий житель: подробиці події".