UA / RU
Підтримати ZN.ua

Продовження карантину: названі обмеження в чотирьох епідемічних зонах

Залежно від показників будуть прийматися заходи з ослаблення або посилення карантину в окремо визначених регіонах.

У зв'язку з продовженням адаптивного карантину в Україні залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони будуть розділені на кілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем небезпеки поширення COVID-19.

Як повідомляє пресслужба МОЗ, критерії для розподілу регіонів на чотири зони залишаються незмінними.

Так, в залежності від показників будуть прийматися заходи з ослаблення або посилення карантину окремо визначених регіонах.

Обмеження:

Зелена зона. У громадських будівлях та на транспорті – маска або респіратор; при проведенні масових заходів – не більше однієї людини на п'ять квадратних метрів; заповненість в кінотеатрах і театрах – 50%; перевезення пасажирів тільки на місцях для сидіння.

Жовта зона (+ обмеження зеленої). Забороняється: відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризово.

Помаранчева зона (+ обмеження жовтої). Забороняється: діяльність закладів розміщення (готелі, турбази тощо), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін в дитячих таборах; обмеження для масових заходів – одна людина на 20 кв. м і не більше 100 чоловік.

Червона зона (+ обмеження помаранчевої). Забороняється: робота громадського транспорту, відвідування освітніх установ, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів.

Читайте також: Литва скасувала карантин для українців

Минулого місяця епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.

У МОЗ доручили лікарням готуватися до другої і третьої хвиль COVID-19, які очікуються з настанням осінніх холодів. Міністр Степанов також анонсував продовження карантину і перегляд умов чинного адаптивного.

Залежно від епідситуації, Україну поділять на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони, у кожній з них діятимуть власні правила і обмеження. Нагадаємо, карантин в Україні діє з 12 березня, перший етап послаблення обмежень розпочався 11 травня.