UA / RU
Підтримати ZN.ua

Про штраф за неоновлення даних можна буде дізнатися у "Дії" — Міноборони

При цьому не усіх порушників одразу оштрафують.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що громадяни, які отримають штрафи за неоновлення військово-облікових даних після 16 липня, зможуть дізнатися про це у застосунку "Дія". В етері "Радіо Свобода" він зазначив, що не усі порушники автоматично будуть оштрафовані. 

Лазуткін підкреслив, що притягнення до адміністративної відповідальності не моментальний процес, він може розтягнутися від трьох до 12 місяців. 

Читайте також: Штраф від ТЦК: як дізнатися, чи відкрито виконавче провадження

"Це не одразу всім ставлять галочки, хто на сьогодні не оновив, і всім виписується автоматично штраф. Мають бути протоколи, і має бути постанова", — зазначив речник Міноборони. 

Він також додав, що тепер дані можна оновити тільки через ТЦК та додаток "Резерв+". Проте це не звільнить від штрафу, адже надані 60 діб для проходження процедури вже пройшли. За його словами, тих військовозобовʼязаних, хто вже оновив дані, не затримуватимуть на вулицях.

Нагадаємо, тих військовозобовʼязаних, хто не оновив свої військово-облікові дані до 16 липня, ТЦК та СП можуть оштрафувати у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. Для посадових чи юридичних осіб ця сума може скласти від 34 до 59 тисяч гривень.

Раніше заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що також штрафуватимуть військовозобовʼязаних українців за кордоном, які не оновлять свої дані. Водночас, за її словами, застосувати санкції для таких людей буде важче.