UA / RU
Підтримати ZN.ua

Привласнив кошти, фінансував терористів: колишній директор "Води Донбасу" постане перед судом

Злочини скоєні у 2014-2016 роках.

Колишнього генерального директора КП "Компанія" Вода Донбасу "заочно судитимуть за розтрату майна та фінансування тероризму.

Йому загрожує до восьми років ув'язнення, повідомляє прокуратура Донецької області.

Завершено спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього гендиректора КП "Компанія "Вода Донбасу", який звинувачується в розтраті майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та фінансуванні тероризму (ч. 3 ст. 191 ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Відомо, що у 2014 році звинувачений виконував обов'язки генерального директора компанії, і маючи на меті підтримати терористів в Донбасі, створив посаду радника і призначив на неї командира незаконного збройного формування "Легіон".

Читайте також: Financial Times: Підозра Медведчуку – це боротьба проти Путіна

Бойовик не виконував своїх службових обов'язків, але керівник підприємства протягом 2014-2016 років виплачував йому зарплату. Загальна сума витрачених коштів з фонду КП перевищила 120 тисяч грн.

Санкції статей передбачають покарання до 8 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що в Празі районний суд відправив під варту трьох із п'яти осіб, яких генпрокуратура Чехії підозрює в тероризмі, участі в терористичному угрупованню, фінансуванні та пропаганді тероризму на території Донбасу.

Також повідомлялося, що в рамках досудового розслідування встановлюється, чи займався народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук фінансуванням тероризму.