UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пристайко: Україна продовжить участь в операції НАТО в Афганістані

Україна вітає досягнення угоди між США і "Талібаном" про початок встановлення миру в Афганістані.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко оголосив про продовження участі України в операції НАТО в Афганістані. Про це він написав у Twitter. За його словами, Україна буде брати участь в операції "Рішуча підтримка" до тих пір, поки це буде необхідно.

"Україна є надійним партнером Сполучених Штатів і НАТО і буде продовжувати робити свій внесок у відновлення миру і стабільності в Афганістані, беручи участь в операції НАТО "Рішуча підтримка" до тих пір, поки буде потреба у допомоги афганському народу", - написав міністр.

Він зазначив, що Україна вітає досягнення угоди між США і "Талібаном" про початок встановлення миру в Афганістані.

"В Україні вітають домовленості, досягнуті в Афганістані. Після багатьох років війни шлях до афганського примирення відкрито", - резюмував Пристайко.

Нагадаємо, США, влада Афганістану і радикальний рух "Талібан" підписали 29 лютого в Досі угоду про перемир'я, спрямовану на те, щоб покласти край 18-річному кровопролиттю в Афганістані і дозволити американським військам повернутися додому після самої тривалої війни.

З липня 2018 року Сполучені Штати ведуть прямі переговори з високопоставленими представниками радикального ісламістського руху "Талібан" про встановлення миру в Афганістані. Основні теми обговорень - виведення іноземних військовослужбовців і надання гарантій того, що Афганістан не перетвориться в безпечну гавань для терористичних угруповань.

Детальніше про конфлікт в Афганістані читайте у статті Олександра Коренькова "Гнучкі і завзяті" для "Дзеркала тижня. Україна".