UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прігожин вербує на війну в Україні лікарів, обіцяючи їм зарплату 500 тисяч рублів

Потрібні «тільки чоловіки».

ПВК «Вагнера» Євгєнія Прігожина оголосила терміновий набір лікарів та медсестер для роботи у зоні бойових дій в Україні. Обіцяють платити до 500 тисяч рублів на місяць. Про це пише видання The Moscow Times, посилаючись на оголошення, опубліковане в телеграм-каналі «Прікамськіє вітязі».

«„Група Вагнера“ продовжує проводити набір лікарів! Потрібні: анестезіолог, хірург, травматолог, операційна сестра, технік з медобладнання (Mindray), санітар, фельдшер швидкої медичної допомоги, водій категорії „С“ із функцією санітара», – йдеться у повідомленні.

Шукають медпрацівників віком від 30 до 50 років із гарною фізичною формою, відповідними навичками та сертифікатами. Окремо підкреслюється, що, крім медсестер, потрібні «тільки чоловіки».

Зарплата від 250 тисяч рублів на місяць для молодшого персоналу до 500 тисяч рублів – для старшого персоналу. За даними Росстату, як пише видання, середня зарплата медиків у Росії у серпні поточного року становила 51 478 рублів.

Читайте також: Росіяни вербують до ПВК “Вагнера” працівників заводів і примусово відправляють на війну медиків на Луганщині — Генштаб

Нагадаємо, в Росії активно проводять вербування серед ув'язнених у в'язницях, яке нещодавно узаконив президент Володимир Путін. Цієї осені кількість ув'язнених-чоловіків у виправних колоніях РФ скоротилася на 23 тисячі осіб.