UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент України схвалив оборонний меморандум з Великою Британією

Велика Британія поділиться досвідом підготовки особового складу, управління військами і бойової підготовки

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію меморандуму з Великою Британією про співробітництво в сфері оборони.

Ратифікований Верховною Радою 2 листопада документ №0110 передбачає співпрацю в оборонній сфері між Україною і Великою Британією з метою зміцнення миру і стабільності. Так, Київ і Лондон будуть обмінюватися інформацією, що стосується зміцнення міжнародної безпеки, а також досвідом підготовки особового складу, управління військами і бойової підготовки.

У меморандумі зазначається, серед іншого, сприяння розвитку співпраці у військово-технічній сфері, визначення можливостей для закупівлі військової техніки і боєприпасів, участь у спільних навчаннях, а також консультування та підготовка у сфері військової розвідки.

Читайте також: РФ проводить військові навчання біля кордонів з Україною

Нагадаємо, що в березні Велика Британія підписала новий оборонний договір з Україною. Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що нова угода є сигналом Великої Британії про те, що вона буде стояти твердо на стороні України, східної європейської нації, яка захищає свій суверенітет.