UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент розповів, кого в Україні від коронавірусу вакцинують в першу чергу

Зеленський також ініціював збільшення кількості тестувань.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що як тільки в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу, щеплення отримають медики, військові, вчителі та люди похилого віку, а саме ті, кому за 60 років. Гарант, як повідомляє "РБК Україна", також зазначив, що ініціював збільшення кількості тестувань, а також посилення контролю за тим, як в країні дотримуються карантину. 

"Також ми збільшуємо кількість щоденних тестів, у тому числі безкоштовних тестів через мобільні бригади. Працюємо, щоб у кожній області забезпечити достатню кількість ліжок і кисню, а також посилюємо контроль за дотриманням карантинних заходів", - сказав Зеленський.

Читайте також: Ефект від вакцини триватиме не менше року – експерт

Moderna оголосила, що попередній аналіз показує, що її експериментальна вакцина проти COVID-19 майже на 95 відсотків ефективна в запобіганні захворювань, в тому числі важких випадків. Ця новина з'явилася через тиждень після того, як фармацевтичний гігант Pfizer і його німецький партнер BioNTech підняли фондовий ринок і надії людей з новиною про те, що їх вакцина ефективна більш ніж на 90%.

Компанії Pfizer та Moderna, дослідження яких фінансуються урядом США, приступили до останньої третьої фази клінічних випробувань в кінці липня. Влада США вже закупили великі партії вакцини та готові почати розподіляти їх по країні, як тільки препарат буде схвалений до застосування.