UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці знову прийшли з обшуками до «Київавтодору» і «Київавтошляхмосту»

Комунальників підозрюють у привласненні та розтраті бюджетних коштів.

Столичні правоохоронці проводять слідчі дії на двох комунальних підприємствах Києва: «Київавтодор» і «Київавтошляхміст», а також у десяти районних шляхово-експлуатаційних управліннях. Обшуки на комунальних підприємствах столиці санкціонував суд.

«Слідчі дії проводяться в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення та розтрати коштів бюджету міста Києва за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України», - повідомили «Інтерфакс-Україна» у поліції.

Правоохоронці планують вилучити документи, що стосуються закупівель коштом столичного бюджету, а також відомостей про витрати КП. Зокрема:

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Читайте також: Другий за день обшук проведено у КМДА

Сьогоднішні обшуки - не перші на комунальних підприємствах столиці та в Київській міській держадміністрації. 10 вересня Нацполіція провела в апараті КМДА кілька обшуків, один з них - у справі про незаконне будівництво біля метро «Сирець».

Минулого місяця правоохоронці також провели низку обшуків на комунальних підприємствах Києва та в КМДА. Серед них опинились «Київводфонд», «Київводоканал», «Київавтодор». Крім того, у травні силовики провели численні обшуки в столиці. За підсумками обшуків підозру отримали 11 посадових осіб. Обшуки стали результатом протистояння міського голови Києва Віталія Кличка та Банкової.

Якщо хочете розібратися в причинах протистояння президента і мера, читайте статті Інни Ведернікової «Чи відбере Зеленський столицю?» та «Закон бумеранга», де були спрогнозовані та пояснені події, що відбуваються.