UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці викрили схему ухилення від податків на продажу масок за кордон

Підприємець продавав маски за кордон без сплати податків.

Співробітники Офісу генерального прокурора виявили схему ухилення від сплати податків під час продажу підприємцем засобів індивідуального захисту. Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, підприємець продала громадянину Китаю 300 тисяч медичних масок і респіраторів, які в подальшому були експортовані до Королівства Іспанія, навмисно занизивши їх вартість і сплативши таким чином істотно менший податок. Крім того, такі дії вона вчинила для того, щоб приховати чистий дохід, не вносячи дані в декларацію.

Після купівлі у підприємця масок покупець зайнявся їх подальшим перепродажем до Іспанії. Таким чином, ФОП заплатила податок в розмірі 3 мільйони гривень, в той час, як сума у виробника виявилася вищою - 5 мільйонів гривень.

Співробітники генпрокуратури подали клопотання до суду щодо відшкодування збитків.

Читайте також: Начальника управління ДФС затримали на вимаганні $200 тис. хабара

Підприємцю повідомлено про підозру в ухиленні від сплати єдиного податку у великому розмірі фізичній особі-підприємцю (ч. 1 ст. 212 КК України).

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський заявив про те, що найближчим часом до Верховної Ради повинні подати законопроекти щодо заходів по економічній підтримці громадян і бізнесу і зв'язку з карантинними обмеженнями.

Детальніше про наслідки чергового карантину для бізнесу читайте в статті Сергія Следзя і Вадима Башти "Черговий карантин - таблетка від коронавірусу або контрольний постріл по бізнесу?"