UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці припинили діяльність "конвертцентру" з обігом понад 200 млн гривень

Він співпрацював із будівельниками й аграріями.

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність міжрегіонального "конвертаційного центру" із загальним обігом понад 200 мільйонів гривень, який діяв у Черкаській області та надавав послуги із відмивання грошових коштів підприємцям Черкащини та Київщини, повідомляє прес-служба української спецслужби.

За даними правоохоронців, завдяки безтоварним фіктивним операціям "конверт" вивів у "тінь" понад 200 мільйонів гривень, його послугами користувались, зокрема, представники будівельного та агробізнесу.

Правоохоронці провели обшуки в офісі "конвертцентру", під час слідчих дій були вилучені майже два мільйони гривень готівки, понад 25 печаток підприємств з ознаками фіктивності, фінансово-господарську документацію та комп'ютерну техніку.

Та відкрили кримінальне провадження за статтею 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі Служба безпеки України закрила ще один "конверт" - російський конвертцентр з оборотом у 750 мільйонів гривень.

Також співробітники СБУ перекрили у Києві потужний канал фінансування терористичної організації "ДНР". Троє чоловіків створили в столиці мережу підпільних пунктів обміну валюти. З початку 2017 року вони переправили у так званий "Центральний республіканський банк "ДНР"" валюту на більше ніж 60 мільйонів у гривневому еквіваленті. Ці гроші використовувались для потреб бойовиків НЗФ.