UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці кваліфікували напад на голову "АвтоЄвроСили"

Затриманому оголошено підозру в хуліганстві, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці оголосили підозру затриманому за напад на голову ГО "АвтоЄвроСила" Владислава Погорєлова, повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Запорізькій області. Унаслідок нападу Погорєлов дістав численні травми та кульове поранення коліна.

За фактом нападу на голову "АвтоЄвроСили" правоохоронці порушили справу за ч.4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

"Повідомляємо, що потерпілий є представником громадського об'єднання. Проте дана ситуація (напад на нього – ред.) не пов'язана з громадською діяльністю потерпілого, а виникла на підставі загально-побутового конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Так, на вулиці Новокузнецькій у Південному районі Запоріжжя двоє чоловіків жбурляли петарди під автівки, один піротехнічний виріб потрапив під автомобіль Погорєлова. Постраждалий побачив дії невідомих та зробив їм зауваження, виник конфлікт, унаслідок якого він дістав тілесні ушкодження.

Після сутички 37-річний зловмисник сів до автомобіля, в якому знаходився його товариш, і обидва чоловіки поїхали з місця злочину. Згодом поліцейські виявили автівку у дворі будинку по вулиці Стешенка, встановили особу підозрюваного, затримали його та вилучили пістолет "ПМР".

Читайте також: В Івано-Франківську побили голову ОУН-УПА

Зазначимо, найбільш напружена ситуація із нападами на громадських активістів і журналістів – на півдні країни, зокрема, в Одеській і Херсонській областях. У жодному з випадків слідство не встановило замовників злочинів.

Одеські активісти вважають, що за терором проти них стоять мер міста Геннадій Труханов, а також близькі до нього бізнесмен Володимир Галантерник і кримінальний авторитет Олександр Ангерт на прізвисько "Ангел", які фактично монополізували корупцію в Одесі. А місцева поліція і прокуратура фактично захищають інтереси цього угруповання, і не виконують своїх професійних обов'язків.

Докладніше про ситуацію в Одесі читайте в матеріалі Ніни Перстньової "Біси міста "Янгола" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".