UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа в інфекційній лікарні Запоріжжя забрала життя трьох хворих і лікаря

Всього в корпусі знаходилося 29 осіб.

У Запоріжжі через пожежу, яка сталася в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні 3 лютого, загинули троє хворих і лікар, передає Укрінформ, посилаючись на голову Запорізької ОДА Олександра Старуха.

"Сталася трагедія. О 23:25 надійшла інформація про пожежу в обласній інфекційній лікарні. Прибуло 16 одиниць техніки, 60 пожежних. На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м² відбулося загоряння. Під час ліквідації були врятовані 8 людей, але знайдено чотири тіла: лікар, молода дівчина 1994 року народження, і троє пацієнтів.. ", - сказав він.

Відзначається, що людей, які перебували на штучній вентиляції легенів, виносили на руках. На першому поверсі, де сталася пожежа, пацієнтів не залишилося. Життям людей, що перебувають на лікуванні на інших поверхах, нічого не загрожує.

Всього в корпусі знаходилося 29 осіб. На місці трагедії створили пост дезінфекції. Причини пожежі з'ясовуються.

Читайте також: Після пожежі в харківському будинку для літніх людей Уряд ініціював низку перевірок – Лазебна

Нагадаємо,

21 січня в Харкові згоріла двоповерхова будівля, в якій розміщувався приватний будинок для людей похилого віку. У момент пожежі в будівлі перебувало понад 30 осіб, 15 з них загинули, 11 отримали опіки.

Пансіонат працював нелегально, без будь-яких дозвільних документів. В одному дворі з ним розташовується реабілітаційний центр для наркозалежних, що належить тому ж власнику.

Уряд створив держкомісію для з'ясування обставин трагедії, а президент Володимир Зеленський доручив голові МВС Арсену Авакову взяти розслідувань «під особистий контроль».

Після пожежі влада виявили в Харкові і області ще 32 підпільних пансіонату для літніх людей.

Поліція затримала власника згорілої будівлі, орендаря, його дружину і адміністратора закладу. Всіх чотирьох підозрюють в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.