UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повітря в Києві одне з найбільш забруднених у світі

Показники забруднення були перевищені більш ніж у два рази.

В українській столиці зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря у світі.

Про це свідчать дані порталу Iqair, що відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу.

Станом на 09:55 ранку середи, 25 серпня, індекс Києва становив 105 при нормі в 50. Столиця України перебувала на 10-му місці в антирейтингу.

Рівень забруднення повітря в столиці України характеризується як "нездоровий для чутливих груп населення".

При такому рівні атмосферного забруднення людям із захворюваннями дихальної системи радять носити респіратори, а перебуваючи в приміщеннях закривати вікна і включати очищувачі повітря. Виключаються спортивні заняття на відкритому повітрі.

Станом моніторингу якості повітря о 12:00 Київ опустився на 13-е місце, а індекс впав до 80-ти, що не є великим прогресом в зміні ситуації.

Скріншот з сайту Iqair

Раніше повідомлялося, що планета в'яне під впливом зміни клімату внаслідок діяльності людей.

Єгор Фірсов, керівник ГО "Офіс Довкілля", раніше писав, що з якістю повітря в Україні все дуже погано. Про те, де можна отримати достовірну інформацію про те, чим ми дихаємо в столиці, читайте в його матеріалі "Що не так з міжнародними рейтингами якості повітря?"

А старший експерт Команди підтримки реформ Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Олег Савицький заявляв, що Україна відчуває нагальну потребу в сучасному моніторингу викидів в атмосферу. Детальніше в його тексті "Побачити те, що нас отруює".