UA / RU
Підтримати ZN.ua

Потураєв: Наразі Україна не може врегулювати діяльність Telegram. Єдиний варіант — його вимкнути

Адже керівництво цього месенджера, за словами депутата, не комунікує з нашою державою. 

Для врегулювання діяльності месенджера Telegram ресурсів в України немає і не буде, заявив голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від СН Микита Потураєв, пояснивши, що відповідні дії не в юрисдикції тутешньої влади. Під час інтерв'ю "РБК Україна" він наголосив, що це стосується і будь-яких соцмереж. 

Та якщо не звертати увагу на загрози, які становить месенджер, то може не стати України, наголосив депутат-"слуга". Бо за таких умов не буде інформаційної гігієни, що дорого коштуватиме українцям, і насамперед тим, хто користується Telegram'ом. Тож зараз єдина можливість повпливати на його роботу — закрити. До того ж технічна можливість зробити це є.

Потураєв розповів, що можна написати "достатньо простий законопроєкт", суть якого полягатиме у тому, що або Telegram почне контактувати з представниками з України, або в нашій державі він не функціонуватиме. 

"Коли у тебе 80% населення користується немодерованою соцмережею, причому принципово немодерованою, керівництво якої не вступає в комунікацію з твоєю державою, по якій достатньо доказів, що вона залишається афілійованою з Росією, під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка, повторю, буде дорого коштувати", — прокоментував ситуацію Потураєв. 

Читайте також: Українські Telegram-канали зазнали масової атаки — Держспецзвʼязку

Раніше у BNN Bloomberg попереджали, що Telegram став ключовою зброєю прокремлівських акаунтів для поширення дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України. Річ у тім, що правила месенджера дуже слабкі, а ЄС не може з цим нічого зробити.