UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Ізраїлю не має даних про підготовку візиту Нетаньяху до України

Але посол припускає, що візит прем'єра Ізраїлю відбудеться

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський не має даних про підготовку українського візиту прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху. Про це Бродський сказав у інтерв’ю Тетяні Силіній та Володимиру Кравченку для ZN.UA – «Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський: «Ізраїль уже десятки років розраховує виключно на себе. Впевнений, Україна прийде до того ж самого».

«Не можу відповісти на це питання. Я думаю, що Нетаньяху приїде до України. Але даних про візит, що готується, у мене поки немає», – сказав посол Бродський.

Читайте також: Посол Корнійчук: Поки ситуація складається так, що Нетаньяху може відвідати Київ найближчим часом

Нагадаємо, що Barak Ravid, кореспондент порталу Walla News, повідомив про те, що міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен під час секретного брифінгу в комітеті із закордонних справ та безпеки Кнесета 26 червня заявив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху позитивно розглядає візит до Києва.

Читайте також: Ізраїль не погодить передачу Україні ППО «Залізний купол» — Нетаньяху

За словами посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, на рішення Нетаньяху щодо поїздки до Києва вплинула прихильність США підтримці України, яку Вашингтон дуже активно транслює серед своїх партнерів, у тому числі звертаючись за подібною допомогою до Ізраїлю. Також Корнійчук повідомив, що «Поїздка знаходиться на дуже попередній стадії планування, дату ще не визначено». В офісі прем'єр-міністра Нетаньяху заявили, що рішення ще не ухвалили.