UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посли G7, ЄС і НАТО почали взаємодію з українським Центром протидії дезінформації

Голова ОП провів зустріч з дипломатами.

Посли країн "Великої сімки", Європейського Союзу та представники НАТО підтримують створення Центру протидії дезінформації і вже почали взаємодіяти з ним. Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час представлення керівниці Центру Поліни Лисенко, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні у нас відбулася кілька годин тому зустріч з нашими міжнародними партнерами, послами G7, послами ЄС, представниками НАТО, інших країн, які абсолютно підтримують і вже почали взаємодіяти з Центром протидії дезінформації. Тому це буде дійсно міжнародний центр", - зазначив Єрмак.

Керівник ОП підкреслив, що сьогодні Україна є "епіцентром дезінформації, епіцентром гібридного конфлікту, гібридної війни".

"Не тільки військова агресія з боку Російської Федерації, відбувається на Донбасі, але і сьогодні дезінформація стосується практично кожного аспекту життя нашого суспільства", - підкреслив він.

Читайте також: YouTube видалив канал конспіролога Девіда Айка за фейки про коронавірус

Раніше повідомлялося про те, що Центр протидії дезінформації очолить Поліна Лисенко.

Центр протидії дезінформації буде протидіяти міжнародній дезінформації, оцінювати медійні загрози і показувати, які фейки поширюються в інформаційному просторі. Також, за його словами, центр буде сотруднічатьс іншими українськими організаціями протистояти російській пропаганді.

Детальніше про те, як відрізнити в інформаційному потоці фейки і пропаганду читайте в статті Георгія Почепцова "Лабіринти свідомості".