UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко вважає реальним створення антикорупційного суду вже цього року

Президент обіцяє не затягувати із підписанням відповідного закону.

Президент України Петро Порошенко переконаний, що антикорупційний суд цілком можливо створити вже до кінця 2018 року. Про це він заявив, виступаючи перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє "Укрінформ". На думку глави держави, це надзвичайно важлива складова реформ, тому він обіцяє не затягувати із підписанням відповідного закону.

"Упевнений в тому, що як тільки буде поданий мені закон, найближчим часом він буде підписаний, будуть прийняті Верховною Радою ще два законопроекти, які забезпечують функціонування, в тому числі процесуального, зазначеного суду", – запевнив президент.

Нагадаємо, закон "Про Вищий антикорупційний суд" Верховна Рада підтримала голосами 317 народних депутатів. Лише дві фракції відмовилися підтримати створення нового суду – "Опозиційний блок" та "Радикальна партія".

Детальніше про процес створення антикорупційного суду читайте в матеріалі Ярослава Юрчишина "100 правок на годину і одна "на потім" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".