UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко розповів про переваги телемедицини

Харківські медики дізналися від президента про нові можливості медицини і про цілі медичної реформи.

Президент України Петро Порошенко особливо підкреслив необхідність проведення реформи сільської медицини та впровадження телемедицини, повідомляє президентська прес-служба.

Під час відкриття нового перинатального центру у Харкові він сказав, що сьогодні сучасне обладнання дає таку можливість: "Якщо людина звернулася в селі, то ми зможемо надати консультацію провідного лікаря, особливо це важливо у складних випадках. Для того, щоб зекономити дорогоцінні хвилини, щоб врятувати життя пацієнту.

Президент також заявив про важливість медичної реформи і висловив сподівання, що з початком роботи Верховної Ради народні депутати проголосують закони.

"Реформи – це не просто підвищення заробітної платні, хоча це й надважливо. Це відновлення справедливості. Мало хто знає як важко і як довго вчитися на лікаря. Постійно треба вчитися і поновлювати знання. Рівень доходів має бути відповідним. Але той, хто краще працює, той і краще заробляє", - сказав він і зазначив, що "медична реформа повинна відновити справедливість по відношенню до лікарів".

У вересні 2016 року Кабінет міністрів України вніс зміни до "Переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров'я та вищих медичних закладах освіти". Згідно з рішенням уряду, закладам охорони здоров'я дозволяється надавати медичну допомогу із застосуванням телемедицини, що "забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу і дозволить розширити доступ до таких послуг".