UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко доручив забезпечити Бабченку і його родині цілодобову охорону

Президент привітав СБУ з операцією зі збереження життя російському журналістові.

Президент Петро Порошенко привітав Службу безпеки України з операцією зі збереження життя російському журналістові Аркадію Бабченку і доручив забезпечити йому і його родині цілодобову охорону. Про це йдеться в повідомленні глави держави в соцмережі Facebook.

"Вітаю Службу безпеки України з блискучою операцією зі збереження життя російському журналістові Аркадію Бабченку. Українські правоохоронні органи з кожним днем стають сильнішими у протидії російській агресії та всім проявам гібридної війни в Україні. Навряд чи Москва заспокоїться - доручив надати Аркадієві та його родині цілодобову охорону", - написав Порошенко.

Читайте також: Організатор вбивства Бабченко планував убити в Україні 30 осіб

Як повідомлялося, російський журналіст Аркадій Бабченко не помер внаслідок вчорашнього замаху. СБУ заздалегідь отримала інформацію про замах і змогла запобігти вбивству. За словами глави відомства Василя Грицака, російські спецслужби замовили вбивство журналіста, організатором і виконавцями виступили громадяни України. Сьогодні вдень, 30 травня, СБУ затримала в Києві організатора "вбивства".

Детальніше про спецоперацію СБУ читайте в матеріалі DT.UA "Інсценування вбивства журналіста Бабченка: як це було".