UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко чекає кращих результатів від антикорупційних органів

Президент вважає успішними нові антикорупційні органи.

Президент України Петро Порошенко вважає, успішними нові антикорупційні органи, але чекає від них кращих результатів роботи, заявив глава держави на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Королівства Данія Ларсом Люкке Расмуссеном в Копенгагені.

"За 2,5 роки ми створили визнану ефективну антикорупційну інфраструктуру ... Ми суттєво збільшили кількість людей, які зараз притягнуті до відповідальності. Такого в моїй країні не відбувалося раніше", - підкреслив Порошенко.

При цьому він зазначив незалежність роботи Національного антикорупційного бюро України.

"Ми почали роботу НАПК і почали важкий політичний процес електронної декларації, коли всі державні службовці повинні декларувати відкрито всі свої активи. Такого ще не було", - додав президент.

"Ми зараз закінчуємо створення абсолютно нового Верховного суду ... Я думаю, що вся інфраструктура, всі шляхи по приборканню корупції є досить успішними. Або я задоволений результатами? Звичайно, я бажаю великих і кращих результатів", - зазначив Порошенко.

У жовтні 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв рішучі реформи відразу після місцевих виборів. "Відразу ж після виборів, я про це ніколи не говорив і не хотів говорити до виборів, але вам скажу: у нас буде чотири роки без виборів, без популізму, коли, нарешті, ми зможемо продемонструвати рішучі кроки по розвитку нашої держави", - сказав президент.

У березні 2017 року президент України Петро Порошенко заявив, що дострокові парламентські вибори поставлять під загрозу економічне зростання і реформи в Україні. "Передвиборна кампанія поставила б на паузу всі реформи на півроку, а то й на рік", - сказав Порошенко.