UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попри оптимістичні прогнози, США та Німеччина так і не домовилися щодо танків для України — CNN

У Пентагоні були впевнені, що сторони досягнуть прогресу. Та цього не сталося. 

Очільник Пентагону Ллойд Остін та новобраний глава німецького Міноборони Борис Пісторіус так і не домовилися щодо танків Leopard 2 для України.  Про це пише CNN. 

"Офіційні особи США, знайомі з ситуацією, повідомили, що питання танків ще не вирішене перед зустріччю (у форматі Рамштайн - ред.) в п’ятницю, і було б дивно, якби Німеччина передумала, попри тиск Ллойда Остіна", - повідомляє видання. 

При цьому ЗМІ зазначає, що напередодні зустрічі у Пентагоні були впевнені, що в цьому питанні сторонам все ж вдасться досягти прогресу. 

Читайте також: Маю позитивні очікування щодо нового «Рамштайну» — Зеленський

Очікується, що остаточне рішення про постачання Україні важкого озброєння, в тому числі й танків, буде ухвалено сьогодні під час чергового раунду переговорів у форматі Рамштайн. Учора глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що ФРН може погодитися на передачу нам Leopard 2, навіть якщо США не погодять відправку ЗСУ своїх M1 Abrams. 

Слід зазначити, що від рішення Берліна залежить те, чи зможуть постачати нам німецькі Leopard й інші партнери, які мають їх на озброєнні. При цьому у Польщі заявили, що якщо країна все ж не отримає німецького дозволу на їх передачу Україні, то прийме відповідне рішення самостійно.