UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попов зібрався конфіскувати довгобуди у центрі Києва

Недобудовані будівлі, що стоять у такому вигляді вже кілька років у центрі столиці, може бути повернуто місту.

Недобудови, які знаходяться у центральній частині Києва, може бути конфісковано на користь міста. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Я персонально вас прошу, щоб ви разом із нашими службами відпрацювали це питання у максимально швидкому темпі, аж до конфіскації та повернення місту цих об'єктів", - заявив О.Попов, звертаючись до свого заступника Михайла Кучука на апаратній нараді КМДА у понеділок, 16 вересня.

"Я вже не вперше це питання піднімаю - це наші довгобуди на центральних вулицях, паркани, які там розвалюються і ніхто нічого не робить. Ми вже не вперше говоримо, що нам потрібно активізувати свою позицію в цьому плані - по п'ять-шість років стоять паркани, сміття, звалища насправді", - підкреслив він.

- Центр Києва хочуть зонувати і обмежити новобудови 16 поверхами

Голова КМДА заявив, що готовий особисто займатися питанням прийняття відповідних нормативних актів Верховною Радою і Кабінетом міністрів.

"Потрібно змінювати закони - давайте будемо це робити, я готовий цим займатися на рівні уряду, Верховної Ради", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, київська влада планує ввести обмеження щодо висотності новобудов у центрі столиці до 16 поверхів, а в окремих районах - до 5 поверхів. !zn

Читайте також:

Влада Києва підготувала новий генплан забудови столиці: чотири тунелі і нові станції метро

Головний архітектор Києва зніс би "Парус" і ТРЦ на Львівській площі

Дві третини киян незадоволені ситуацією в місті