UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Попелище мертвої землі": Росія скинула дві надпотужні авіабомби на Маріуполь – міськрада

У міськраді впевнені, що Росія хоче зрівняти місто із землею.

Авіація Росії продовжує бомбардувати Маріуполь, де вже загинули щонайменше три тисячі цивільних громадян. У вівторок окупанти скинули дві надпотужні авіабомби на місто, заподіявши ще більші руйнування, повідомляє Маріупольська міськрада.

"Ворог продовжує цинічно знищувати український Маріуполь. Російська авіація сьогодні скинула дві надпотужні авіабомби. Місто зазнало ще більших руйнувань", - розповіли у міськраді у вівторок.

Влада додала, що в черговий раз стає зрозуміло, що окупантів не цікавить місто Маріуполь, "вони хочуть зрівняти його з землею та зробити з нього попелище мертвої землі".

Читайте також: NYT: Путін перейшов до плану «Б», чи зупинять його Зеленський та Байден?

Для агресора дуже важливо встановити контроль над ключовим містом Донеччини та важливим українським портом на Азові, зломити опір його захисників та мешканців.

18 березня радник керівника офісу президента України Олексій Арестович заявив, що військового вирішення ситуації у Маріуполі немає, але влада шукає інші способи допомогти людям.

Блокада Маріуполя за тривалістю ще непорівнянна з Ленінградською, але за інтенсивністю обстрілів та нелюдськістю її перевершує.

Місто із сотнями тисяч мирних жителів, узяте в заручники Путіним, не має стати другим ДАПом чи Іловайськом. Чи є у в України стратегія щодо Маріуполя? Якщо воєнного рішення немає, то яке є? А головне – як швидко його можна реалізувати? Докладніше читайте у статті Інни Ведернікової «Маріуполь, рідний… Що далі?» у ZN.UA.