UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полторак відзвітував про майже стовідсоткове забезпечення танками підрозділів ЗСУ

Міністр також анонсував озброєння сил АТО танками "Оплот".

Міністр оборони України Степан Полторак у суботу, 9 вересня, повідомив про "практично 100%" укомплектованість танками підрозділів Збройних сил України, пише прес-служба Міністерства оборони України.

"На сьогодні, за рахунок належного фінансування з державного бюджету та вчасного виконання державного оборонного замовлення, танками укомплектовані практично сто відсотків танкових підрозділів. За рахунок поставки тренажерів для підготовки екіпажів у навчальні заклади Львова і Харкова, триває якісне навчання фахівців", - наголосив очільник оборонного відомства під час перебування у Харківському інституті танкових військ.

Він також розповів про прийняття рішення щодо підписання Міноборони договорів на виробництво і поставку силам АТО танків "Оплот". За словами Полторака, завдяки цьому оборонні підприємства Харкова отримають заказ більший, ніж ті, які вони отримували за 26 років до цього.

"Буквально вчора я привітав 1-шу танкову бригаду, а також танкістів інших підрозділів, які виконують бойові завдання в районі проведення Антитерористичної операції. Відзначу, що бойовий дух і настрій особового складу відмінний. Однак, за рахунок лише мужності і героїзму виконати бойове завдання дуже складно. Тому вже сьогодні прийнято рішення щодо підписання договорів на виробництво і поставку танків "Оплот". Після завершення усіх процедур, підприємства Харкова, які виробляють броньовану техніку, отримають заказ на поставку техніки більше, ніж за 26 років до цього", - додав міністр оборони.

Раніше інженерна група "Арей", яка займається ремонтом і розробкою нових зразків військової техніки, оголосила про проведення акції "Розбита техніка з передової – подарунок голові СБУ Василю Грицаку".

Інженерна група пояснила проведення акції необхідністю привернути увагу до бездіяльності СБУ, через яку зірвано передачу для випробувань ЗСУ броньованої колісної машини "Геккон".

У листопаді минулого року група невідомих захопила генерального конструктора і начальника служби охорони інженерної групи "Арей". Більше шести годин їх утримували в заручниках. Поліція, що прибула на виклик, не вжила жодних заходів.

Тоді ж було пограбовано офіс "Благодійного фонду освітніх інновацій". Під час рейдерського захоплення було викрадено обладнання підприємства і його розробки, а також зірвана передача танка Т-64 від ЗСУ, призначеного для створення зразка високозахищеної важкої БМП.

Детальніше про проблеми переозброєння ЗСУ сучасною бронетехнікою читайте у статті Сергія Згурця "Броненепробивальність" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".