UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полторак обговорив із держсекретарем Британії безпекову ситуацію в Україні

Сторони також обговорили оборонний потенціал Української держави.

Міністр оборони України Степан Полторак зустрівся із державним секретарем Великої Британії у сфері оборони Гевіном Вільямсоном. Під час зустрічі, яка відбулася 21 листопада, сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні та етапи оборонної реформи. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 21 листопада, під час офіційного візиту до Великої Британії, міністр оборони України Степан Полторак зустрівся із державним секретарем Великої Британії паном Гевіном Вільямсоном. У рамках зустрічі відбулися перемовини щодо безпекової ситуації в Україні, етапів оборонної реформи та оборонного потенціалу країни", - йдеться у повідомленні.

Напередодні Велика Британія закликала Російську Федерацію припинити перешкоджати доступу судів до акваторії Азовського моря. Британський уряд заявив про те, що спроби Росії перешкоджати проходженню суден в акваторії Азовського моря дестабілізують економіку в регіоні. Також уряд Сполученого Королівства висловив стурбованість посиленням російської присутності в акваторії Азовського моря. Відповідну заяву опублікували на офіційному сайті британського уряду.