UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські оператори вперше тренувалися керувати Bayraktar TB2

Країна минулого року отримала турецькі БПЛА.

У Польщі відбулися перші польоти турецьких безпілотників Bayraktar TB2 під управлінням власних операторів. Про це повідомив генеральний штаб польського війська у Twitter.

Відомо, що закуплені Варшавою БПЛА турецького виробництва базуються на 12-й базі безпілотних літальних апаратів, що розташована у місті Мирославець на північному заході Польщі.

Як зазначає польський генеральний штаб, перші тренувальні польоти під керівництвом польських, а не турецьких пілотів, відбулися вчора, 15 лютого 2023 року. Деталі про успішність навчань не повідомляються.

Читайте також: Польща зібрала танковий батальйон для України

Військо Польське отримало перші безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 турецького виробництва 28 жовтня минулого року. Разом із безпілотними літальними апаратами польські військові отримали наземні станції управління та супутнє обладнання.

Відомо, що у версії для Польщі безпілотники Bayraktar TB2 оснащують радарами з фазованою антенною решіткою Osprey 30 від італійської компанії Leonardo. На кожен авіаційний комплекс Bayraktar TB2 (шість дронів) закуповують по два таких радари.

Раніше стало відомо, що США погодили експорт до Польщі систем HIMARS та ракет для них. Вартість цього обладнання складає близько 10 мільярдів доларів.