UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полозов обговорить у ПАРЄ порушення прав людини в Криму

Основний упор у своєму обговоренні правозахисник зробить на переслідуванні окупаційною "владою" півострова кримських татар.

Адвокат кримських татар, обвинувачених у "справі Хіз ут-Тахрір", виступить у Парламентській асамблеї ради Європи, в понеділок, 23 січня.

Про своє рішення Микола Полозов написав на сторінці у Facebook. Правозахисник планує обговорити порушення окупаційною "владою" півострова прав людини.

"Завтра в ПАРЄ буду говорити про переслідування громадян України, кримських татар у Криму", - написав Полозов.

За словами правозахисника, він також має намір обговорити перешкоджання роботі адвоката з його підзахисними - Ахтемом Чийгозом і Ільмі Умеровим.

Нагадаємо, 16 листопада Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН більшістю голосів підтримав український проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)". 73 члени комітету проголосували за резолюцію. 23, в тому числі РФ, Білорусь, Китай, Казахстан і Сербія – висловилися проти.

19 грудня Генеральна Асамблея ООН більшістю голосів підтримала проект резолюції "Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)". 70 членів проголосували за резолюцію, 26 висловилися проти, утрималися ще 77.

Раніше Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту.

Як наголошується в звіті, встановлення факту початкової інтервенції, яка потягнула за собою окупацію, не потрібно.

Таким чином, даний міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.