UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція назвав попередню причину ДТП на проспекті Небесної Сотні в Одесі

Чотирьох людей госпіталізували з переломами і черепно-мозковими травмами після того, як автомобіль врізався в стоянку громадського транспорту.

Слідство розглядає в якості ймовірної причини ДТП на проспекті Небесної Сотні в Одесі порушення швидкісного режиму водієм автомобіля Toyota, що врізався в зупинку громадського транспорту, повідомили в обласній поліції.

«Попередньо, причиною аварії стало перевищення швидкості водієм Toyota. Однак це тільки попередня версія, остаточне рішення буде прийнято в ході слідства», - заявив начальник ГУ НПУ в Одеській області Олег Бех у середу, 11 листопада.

Він уточнив, що Toyota належить родичам водія. Він їхав по проспекту Небесної Сотні в ібк вулиці Інглезі. У цей час автомобіль BMW здійснював розворот наліво. Водій «Тойоти» не впорався з керуванням і врізався в зупинку громадського транспорту, де в цей час перебували люди.

ДТП сталося близько 18:30 вівторка, 10 листопада. За словами водія, він намагався уникнути зіткнення з автомобілем BMW, прийняв вправо, зачепив бордюр, не впорався з керуванням і врізався в зупинку.

Водія, який скоїв ДТП затримали, а другого - допитали в статусі свідка. Після проведення слідчих дій і експертиз слідство буде встановлювати, чи причетний він до аварії.

У рамках кримінального провадження призначені транспортно-трасологічна, автотехнічна та відеотехнічна експертизи, проводяться інші слідчі дії.

39-річна і 48-річна жінки, 15-річна дівчина і 16-річний хлопець, які постраждали в ДТП, госпіталізовані з переломами ніг, черепно-мозковими та іншими травмами.

Читайте також: У Харкові автомобіль збив трьох людей на "острівці безпеки"

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП з потерпілими, в яких загинуло 3,3 тисячі осіб, більше 30 тисяч отримали травми. У 2019 році статистка погіршилася: 26 тисяч ДТП з потерпілими, майже 3,5 тисяч загиблих і майже 33 тисячі травмованих.

У 2016 році на дорогах України загинули більше 4,5 тисяч людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Детальніше про статистикою ДТП читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна яких можна уникнути втрат. ДТП в Україні" а про роботу поліції – в матеріалі Антона Геращенка "Зупинимо смерті на дорогах!" у ZN.UA.