UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція може надати цілодобову охорону постраждалій в Кагарлику

Зараз жінці надають охорону на час судових засідань.

Поліція Київської області заявила про те, що готова забезпечити цілодобову охорону постраждалій від дій співробітників Кагарлицького відділу поліції, повідомляє прес-служба МВС.

«Зараз за заявою жінки охорона надається за її потребою та на час судових засідань. Крім того, в її будинку встановлена ​​тривожна кнопка для негайного виклику поліцейських ", - відзначили в поліції.

Організацію забезпечення охорони поклали на полк особливого призначення поліції Київщини.

У понеділок адвокат постраждалої Злата Симоненко повідомляла, що її підзахисної до сих пір не надали охорону, хоча вона зверталася з відповідною заявою в Нацполіцію.

Читайте також: "Я і ще три найпринциповіші адвокати" — Сотник розповіла, хто займеться справою про зґвалтування в Кагарлику

Нагадаємо, в ніч на 24 травня правоохоронці Кагарлицького відділення поліції катували 26-річну жінку, яку запросили до відділення в якості свідка у справі про крадіжку майна, і чоловіка. Поліцейські використовували наручники, кийки і протигаз, стріляли над головами жертв з табельної зброї, і кілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка в результаті побоїв зламані ребра і ніс, йому також погрожували згвалтуванням.

26 травня Голосіївський районний суд Києва відправив під арешт на два місяці підозрюваних поліцейських - Миколу Кузіва і Сергія Сулиму.

Підозрювані клопотали про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт. Однак 22 червня Апеляційний суд Києва залишив їх під вартою.