UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліграфкомбінат "Україна" розпочав друк закордонних паспортів

Виготовлення закордонних паспортів відібрали у "ЄДАПС" і передали поліграфкомбінату "Україна". Обіцяють друкувати без затримок і черг.

Державна міграційна служба 8 липня уклала договір з ДП "Поліграфкомбінат Україна" щодо закупівлі бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон, повідомляє прес-служба відомства.

Як очікується, вже 9 липня перша партія бланків буде доставлена в ДП "Державний центр персоналізації документів", який почне персоналізацію бланків (внесення інформації про власників паспортів). Таким чином, починаючи з 10 липня Державна міграційна служба України зможе почати відвантаження готових паспортів в регіони.

"Найближчим часом ситуація із видачею закордонних паспортів нормалізується і надалі паспорти будуть виготовлятися в штатному режимі", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, поліграфкомбінат "Україна" 26 червня виграв тендер Державної міграційної служби на закупівлю закордонних паспортів. Поліграфкомбінат буде виготовляти закордонні паспорти старого зразка, оскільки дизайн нових документів запатентував власник "ЄДАПС" Юрій Сидоренко. Зразки нових біометричних документів уряд має затвердити у тримісячний термін.

Як відомо, 2 червня тендер на виробництво біометричних паспортів виграв консорціум "ЄДАПС". Вже 7 червня МЗС України почало оформлення та видачу біометричних паспортів для виїзду за кордон громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном.

Однак 12 червня Кабмін скасував постанову №185, якою затверджувалися єдині зразки бланків біометричних документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус.

А 15 червня Антимонопольний комітет України скасував результати конкурсу Державної міграційної служби на закупівлю біометричних паспортів у "ЄДАПС".

Таким чином Кабмін вирішив передати ряд державних замовлень від консорціуму "ЄДАПС" державному поліграфкомбінату "Україна". За даними джерел ZN.UA, глава МВС Віталій Захарченко раніше перевірив готовність поліграфкомбінату "Україна" до запуску незалежної від "ЄДАПС" лінії виробництва закордонних паспортів з захищеною полікарбонатною сторінкою. Така партія паспортів була виготовлена.

Державна міграційна служба України 26 червня оголосила, що в найближчі дні можливі затримки з відвантаженням готових паспортів у зв'язку зі зміною виробника бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон. !zn

Читайте також:

В Україні призупинено оформлення термінових паспортів

Українцям почнуть видавати водійські права з чіпом

"ЄДАПС" позбувся тендеру на випуск біометричних паспортів

Кабмін опублікував постанову, якою призупинив введення біометричних документів