UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція збирає докази причетності затриманого до замаху на вбивство Катерини Гандзюк

У поліції поки що не повідомляють деталей щодо затримання підозрюваного до замаху до вбивство Катерини Гандзюк.

Перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін слідом за міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим повідомив про затримання підозрюваного в замаху на вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

"Результатом проведення комплексу оперативно-розшукових слідчих дій стало встановлення та затримання саме в цей час особи, яка обґрунтовано підозрюється в скоєнні злочину відносно чиновниці Херсона. Зараз здійснюються невідкладні слідчі дії з метою збору необхідної інформації, доказової бази. Більш детальну інформацію ми зможемо надати трохи пізніше після проведення необхідних слідчих дій", – наголосив Аброськін.

Раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив про те, що поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

"Проводяться невідкладні слідчі дії", - написав Аваков у своєму твіттері і додав, що В'ячеслав Аброськін як керівник розслідування надасть інформацію в найближчу годину.

31 липня вранці в Херсоні радника мера Херсона Катерини Гандзюк облили кислотою. Постраждалу з серйозними опіками доставили до реанімації. Медики діагностували в потерпілої опіки 30% тіла, особливо постраждали обличчя, шия, груди, ліва рука і передпліччя. Експертиза встановила, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

У Гандзюк – давній конфлікт з керівництвом місцевої поліції. Восени 2017 року вона публічно звинуватила у вимаганні хабара начальника управління захисту економіки ГУ Національної поліції в Херсонській області Артема Антощука.

ГПУ кваліфікувала дії злочинців як "замах на вбивство, скоєний з особливою жорстокістю".

1 серпня Гандзюк доправили з Херсона до Києва для проходження курсу лікування. До столиці її доставив літак ДСНС.