UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція затримала підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка

У 2014 році він працював на одного з народних депутатів, а потім тривалий час переховувався від слідства.

Співробітники Головного управління Національної поліції у Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури у вівторок, 16 травня, затримали в Києві підозрюваного в організації вбивства журналіста та активіста Майдану Василя Сергієнка.

Затриманим виявився колишній начальник охорони одного з народних депутатів, який працював на нього у 2014 році. Мельник після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії та вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Читайте також: Пов'язані однією кров'ю

Нагадаємо, громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, за 15 км від міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області, 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали з власного будинку, по дорозі били й катували.

Колеги активіста називають замовником злочину екс-регіонала, народного депутата від "Відродження" Геннадія Бобова, який є фігурантом журналістських розслідувань Сергієнка. Як повідомляє "Цензор.Нет", народний депутат Тетяна Чорновіл раніше заявляла, що Бобов намагався "зам'яти" справу Сергієнка "на всіх рівнях".

Депутат свою причетність до злочину заперечує.