UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відкрила справу за фактом нападу на активіста "Національних дружин"

Нападникам загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Слідчі Національної поліції України у Дніпропетровській області відкрили кримінальну справу за фактом нападу невідомих на активіста "Національних дружин" (силового відгалуження партії "Національний корпус" – ред.) Юрія Малімонова. Напад стався у Павлограді, унаслідок атаки активіст отримав важкі травми.

Дії нападників кваліфіковані за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, повідомила "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ГУ НПУ в Дніпропетровській області Ганна Старчевська. "Поліція проводить усі необхідні слідчі дії", - розповіла журналістам прес-секретар.

І підтвердила раніше оприлюднену інформацію про те, що на Малімонова напали ззаду, активісту завдали кілька ударів по голові. Чоловіка шпиталізовано до реанімації однієї з лікарень Павлограда у важкому стані.

Читайте також: Поліція скоротила кількість версій у справі про замах на активіста Михайлика

Як повідомлялося, невідомі напали на активіста "Нацдружин" Малімонова у понеділок, 29 жовтня. Активісту бризнули в очі з балончика, проломили кастетом голову та зламали щелепу, медики оцінюють стан потерпілого як критичний.

В організації напад на Малімонова пов'язали з його активною громадською позицією – активіст проводив у Павлограді антинаркотичну кампанію, боровся з рекламою наркотичних речовин.