UA / RU
Підтримати ZN.ua

Погода у квітні: прогноз від Укргідрометцентру

В окремих регіонах температура повітря буде вищою за норму.

Другий місяць весни, як і обіцяли синоптики, розпочався в Україні з аномально теплої погоди. Тепле повітря надійшло до нас з Балканського півострова та країн Середземномор'я та принесло пил з Сахари.

Читайте також: Запиленість повітря, штормові вітри та перші грози – якою буде погода в перший тиждень квітня

В Укргідрометцентрі дали прогноз, яким буде квітень в Україні цього року. Там нагадали, що середня місячна температура повітря складає 7-11°, в гірських районах 2-6° тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря за весь період досліджень становив 5-16° морозу, в Чернігівській, Сумській, Харківській областях та в Карпатах 17-22° морозу, у південній частині місцями 3-5° морозу. Абсолютний максимум температури повітря становив 26-33° тепла, в гірських районах 21-22° тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 22-62 мм, у більшості районів Закарпаття та в Карпатах 65-84 мм, на високогір′ї Карпат 102-117 мм.

У 2024 році середня місячна температура повітря передбачається в межах 8-13°, в Карпатах 6-7° тепла, що близько до норми. Лише у більшості західних регіонів, а також у Вінницькій та Одеській областях прогнозують на 1-1,5° вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується 30-52 мм, в Карпатах 60-89 мм, що в межах норми.

Нагадаємо, якою буде весна цього року за прогнозом синоптиків. Прогноз дала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.