UA / RU
Підтримати ZN.ua

Почався фінальний етап операції з підняття танкера Delfi в Одесі

"Все випробування завершені, екологічний стан - в нормі".

В Одесі починають проведення фінального етапу операції з підняття і буксирування танкера Delfi, затонулого в листопаді минулого року, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, всі випробування завершені, екологічний стан - в нормі.

Завершальна операція включає наступне:

Читайте також: Одеський суд наклав арешт на танкер Delfi

26 серпня, танкер Delfi з четвертої спроби вдалося поставити на кіль. У цей день з дна навколо танкера витягли валуни, об'ємом близько 50 кубічних метрів, які блокували судно, до борту приварили потужні кріплення для тросів, з танків відкачали сотню тонн піску, загерметизували їх і наповнили повітрям. Буксири тягнули Delfi за металевий трос, щоб вирівняти лягли на борт судно.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року на рейді Одеського порту зазнав лиха невеликий танкер "Делфі" під прапором Молдови. Сильний шторм завадив рятувальної операції. Однак, капітан танкера "Делфі" відмовився подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника. Судно перекинулося на бік і з нього почало витікати пальне.

У Чорному морі біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами через катастрофу танкера "Делфі" перевищив допустиму норму в 157 разів.

Держекоінспекція в Одеській області підрахувала попередні збитки внаслідок аварії нафтового танкера "Делфі" біля Одеси. Вони склали 15 204,73 доларів (майже 410,2 тисячі гривень).