UA / RU
Підтримати ZN.ua

Початок липня: в Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в останні дні тижня

В п’ятницю погода погіршиться, але похолодання чекати не варто.

Останні тиждень червня, як і прогнозували синоптики, виявився дощовим і прохолодним, але вже в перші дні липня погода покращиться. За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, вже в перші дні другого літнього місяця температура підвищиться.

Читайте також: Грози, шквали та спека: синоптики розповіли, яким буде літо 2023

У п’ятницю, в останній день червня майже на всій території України пройдуть короткочасні дощі з грозами. Лише в Одесі буде без опадів. Температура повітря в ночі очікується від +16 до +13, вдень повітря прогріється 20-25 градусів. Найтепліше буде на півдні – до +28 вдень та до +19 вночі. Найхолодніше – на сході. Максимальна температура там вдень сягне +23, а вночі – +16.  

Укргідрометцентр - 30 червня

Якою буде погода в суботу, 1 липня

Початок другого літнього місяця принесе суттєве потепління. На заході Україні та в Одесі пройдуть короткочасні дощі з грозами, але на більшій частині країни опадів не очікується. Температура повітря вдень підніметься до +28, а в Черкаській, Миколаївський, Кіровоградській та Херсонській областях до +29, +30. Вночі в більшості областей України прогнозують до +17, на півдні – до +20.

Укргідрометцентр - 1 липня

Якою буде погода в неділю, 2 липня

На другий день липня, дощі та грози повернуться в більшу частину областей України. Крім західних областей, їх слід очікувати на півночі та в центральній частині країни. Незважаючи на це, похолодання очікувати не варто.

В західних областях очікується в середньому від +23 до +25 вдень, і від +14 до +16 вночі. Н решті території буде тепліше – до +28, місцями навіть до +32 вдень. Вночі очікується в середньому від +19 до +16.

Укргідрометцентр - 2 липня

Вчені зазначають, що світ зараз перебуває на етапі зміни глобальних процесів, що відбуваються у Тихому океані. Йдеться про Ель-Ніньйо, який у цьому році починає розвиватися і йде на зміну Ла-Нінья. Це впливає на погодні процеси у планетарному масштабі. Нагадаємо, яким буде літо 2023 за прогнозами синоптиків.