27 лютого у християн східного обряду розпочався Великий піст, який триватиме до свята Христового Воскресіння. Під час Великого посту можна приготувати смачні пісні десерти.
Пісне вівсяне печиво
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 200 г;
- Сухофрукти – 100 г;
- Горіхи – 50 г;
- Цукор – 1 ст. л;
- Вода – 100 мл;
- Банан – 2 шт.
Приготування:
- Всі інгредієнти скласти в одну ємність і замісити однорідне тісто. Прибрати на 30 хвилин.
- Вистелити деко папером для випікання і трохи змастити маслом. З приготованого тіста зробити печиво.
- Відправити деко в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом 30 хвилин.
Пиріг з моркви
Інгредієнти:
- Морква – 4 шт.;
- Волоські горіхи – 125 г;
- Очищені фініки – 100 г;
- Кориця – 4 ч. л;
- Кокосова стружка – 40 г;
- Кокосове молоко – 100 мл;
- Мед – 1 ч. л;
- Горіхи кеш'ю – 100 г;
- Сіль – на смак;
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л
Приготування:
- Кеш'ю подрібнити у блендері, додати мед та кокосове молоко.
- Моркву очистити, натерти на дрібній терці.
- У блендері подрібнити волоські горіх та фініки, додати сіль, натерту моркву, массу з меду та кокосового молока.
- Акуратно перемішати всі лопаткою, формуючи морквяну пасту.
- Отриману суміш потрібно помістити у форму та поставити в духовку. Випікати 30-40 хв при температурі 180 градусів.
Десерт з бананом та хурмою
Інгредієнти:
- Банан – 1 шт.;
- Хурма – 3-4 шт.;
- Сік лимона – 1 ч. л;
- Кориця – на смак.
Приготування:
- Банан необхідно очистити, нарізати та помістити в морозилку до повного заморожування.
- Хурму нарізати шматочками та видалити кісточки.
- Заморожений банан і покласти хурму в чашу блендера та перемішати. Потім додати лимонний сік, корицю.
- Готову масу розкласти по склянках і прикрасити за бажанням. Десерт потрібно подавати одразу ж після приготування.
Читайте також: Великий піст: хто може його не дотримуватися
Мармурове печиво
Інгредієнти:
- Борошно – 150 г;
- Вода – 100 мл;
- Олія – 60 мл;
- Сіль – 1/4 ч. л;
- Цукор – 100 г;
- Какао – 60 г;
- Розпушувач – 10 г;
- Ванілін, цукрова пудра – на смак.
Приготування: