UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пісні десерти до Великого посту: прості та смачні рецепти

Під час посту не можна їсти м'ясо, молочні продукти та яйця.

27 лютого у християн східного обряду розпочався Великий піст, який триватиме до свята  Христового Воскресіння. Під час Великого посту можна приготувати смачні пісні десерти.

Пісне вівсяне печиво

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Всі інгредієнти скласти в одну ємність і замісити однорідне тісто. Прибрати на 30 хвилин.
  2. Вистелити деко папером для випікання і трохи змастити маслом. З приготованого тіста зробити печиво.
  3. Відправити деко в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом 30 хвилин.

Читайте також: Великдень 2023: дата одного з найважливіших християнських свят

Пиріг з моркви

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Кеш'ю подрібнити у блендері, додати мед та кокосове молоко.
  2. Моркву очистити, натерти на дрібній терці.
  3. У блендері подрібнити волоські горіх та фініки, додати сіль, натерту моркву, массу з меду та кокосового молока. 
  4. Акуратно перемішати всі лопаткою, формуючи морквяну пасту.
  5. Отриману суміш потрібно помістити у форму та поставити в духовку. Випікати 30-40 хв при температурі 180 градусів.

Десерт з бананом та хурмою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Банан необхідно очистити, нарізати та помістити в морозилку до повного заморожування.
  2. Хурму нарізати шматочками та видалити кісточки.
  3. Заморожений банан і покласти хурму в чашу блендера та перемішати. Потім додати лимонний сік, корицю.
  4. Готову масу розкласти по склянках і прикрасити за бажанням. Десерт потрібно подавати одразу ж після приготування.

Читайте також: Великий піст: хто може його не дотримуватися

Мармурове печиво

Інгредієнти:

Приготування: