UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після скасування воєнного стану в Україну не пустили 800 громадян Росії

ДПСУ продовжує здійснювати посилений контроль на кордоні.

Українські прикордонники не впустили на територію країни більш ніж 800 російських громадян після припинення дії режиму воєнного стану, повідомили в Держприкордонслужбі.

"Після припинення військового положення прикордонники продовжують здійснювати посилені заходи по перевірці в'їзду іноземних громадян в Україну. Так, з 26 грудня понад 800 громадянам РФ відмовлено у пропуску", - йдеться в прес-релізі, поширеному ДПСУ у п'ятницю, 11 січня.

У відомстві зазначили, що прикордонники продовжують відокремлювати групи ризику та здійснювати додаткові заходи щодо недопущення до України осіб, які можуть бути причетними до провокацій і правопорушень.

Після атаки Росії в районі Керченської протоки, в результаті якої пограниченая служба ФСБ захопила три українських кораблі з 24 моряками на борту, в десяти областях України ввели воєнний стан, що діяі з 26 листопада по 26 грудня.

У ДПСУ повідомили про рішення не впускати до України громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років, а також про заборону іноземцям перетинати адмінкордон з окупованим Кримом.

Всього за час дії воєнного стану прикордонники не пустили в Україну 1650 росіян.

Після завершення військового положення РНБО рекомендував ДПСУ продовжить здійснювати посилену охорону українсько-російського кордону і посилену перевірку громадян РФ, що в'їжджають до України.

Детальніше про підґрунтя введення воєнного стану читайте у статті Сергія Рахманіна "Колаптоїдний воєнний стан" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".