UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після зґвалтування в Кагарлику шість осіб отримали підвищення - МВС

Переатестацію пройшли 30 з 38 співробітників, одну людину звільнили.

Після скандалу зі зґвалтуванням в Кагарлику поліцейськими молодої жінки, пройшли переатестацію 30 з 38 співробітників Кагарлицького райвідділу поліції, вони залишилися працювати на своїх місцях. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Радіо НВ".

За словами Геращенка, в результаті переатестації шість осіб отримали підвищення, а один був звільнений. В Обухівському райвідділі після переатестації звільнили п'ятьох поліцейських. На момент злочину в Кагарлицькому відділку було 43 поліцейських, тестування мали пройти 38, оскільки одного звільнили, троє перебували в декреті, а один був відсутній по тимчасовій непрацездатності.

"Переатестація - це не покарання, це перевірка службових знань, перевірка того, чи гідні ці люди працювати. Якщо два злочинця з 43-х згвалтували жінку, били її, то вони за це відповідають. Але не можна говорити, що, якщо один або два поліцейських в райвідділі погані, то всі погані", - сказав Геращенко.

Читайте також: Кагарлик – лакмус реформи МВС і результат кадрової політики – Осадчук

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці з відділення поліції в Кагарлику катували 26-річну жінку, яку запросили до відділення як свідка у справі про крадіжку майна. Госбюро розслідувань відкрило справу за статтями 152 (згвалтування), 127 (катування) та ч.2 статті 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України. Поліцейським загрожує до десяти років ув'язнення.