UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після третьої неявки у ТЦК чоловіків можуть подавати у розшук ‒ народний депутат

Також можуть бути великі штрафи.

Військовозобов’язаних чоловіків, які після вручення повістки тричі не прийдуть у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, можуть оголошувати у розшук.

Цю ідею для нового проєкту про мобілізацію розглядатимуть у Верховній Раді, розповів в етері національного телемарафону народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко, який є членом Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Читайте також: Американський сенатор у Києві закликав депутатів ухвалити законопроєкт про мобілізацію ‒ WP

«Є така ініціатива, яка стосується збільшення штрафів за неявку у ТЦК після вручення повістки. Кожен наступний штраф буде більшим за попередній, а якщо людина не прийде тричі, її можуть подати у розшук. Для цього буде необхідне рішення суду. Таку пропозицію надали в уряді, її розглянуть парламентарі правоохоронного комітету», ‒ зазначив Івченко.

Раніше він говорив, що із законопроєкту про мобілізацію виключили обмеження користування транспортом та блокування рахунків ухилянтів.

Читайте також: Стефанчук порівняв бронювання від мобілізації за рівнем доходу з "податком на боягузтво". Але це можливо

Нагадаємо, законопроєкт про мобілізацію на наступному засіданні Верховної Ради не розглядатимуть, оскільки Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки лише 12 березня почав аналізувати 4269 поправок, більшість із яких подали парламентарі зі «Слуги народу».

Що вважати найбільшим злочином під час війни − корупцію чи ухиляння від мобілізації? Про це ми запитали громадян із допомогою соціологічної служби Центру Разумкова.

Які відповіді ми одержали й чому різниця в цифрах колосальна, читайте в статті Лесі Литвинової на ZN.UA «Ухилянти, корупціонери… Це − не я».