UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підстав для евакуації держдокументів на сьогодні немає — Данілов

Данілов стверджує, що держоргани готові до будь-яких подій.

Секретар РНБО Олексій Данілов не бачить потреби евакуювати держдокументи у зв'язку з можливим вторгненням РФ. Про це він повідомив на засіданні у п'ятницю, 11 лютого.

"На сьогоднішній день немає підстав, щоб вивозити зараз, евакуювати документи, про які ви говорите. Якщо такі підстави будуть, відповідні органи, відповідні структури відразу ж працюватимуть у відповідному напрямку", - сказав Данілов.

Він зазначив, що всі держустанови працюють відповідно до регламентів, розроблених на випадок різних варіантів розвитку подій.

"Кожна установа знає, що їй робити у разі "А", у випадку "В", у випадку "С". Усі розуміють, як їм рухатися. На сьогоднішній день ніхто нікуди не рухається. Тому що підстав для цих процесів на сьогоднішній день, на 11 лютого 2022 року, ми не бачимо", - сказав Данілов.

Читайте також: РНБО розглянула питання зовнішніх та внутрішніх ризиків для України – Данілов

Раніше повідомлялося, що низка країн рекомендувала своїм громадянам залишити найближчим часом межі України у зв'язку з наростанням ескалації. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та генсек НАТО Йєнс Столтенберг попередили, що найближчі дні стануть критичними для безпеки в Україні та Європі.

Президент США Джо Байден 10 лютого під час інтерв'ю виданню NBC News звернувся до громадян Сполучених Штатів із вимогою покинути Україну, використовуючи приватні види транспорту, оскільки Росія, як і раніше, загрожує вторгненням.