UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підписання договорів у «Центрі комунального сервісу»: як це зробити дистанційно

Кияни можуть підписати документи за допомогою е-підпису.

Попри війну, українці мають своєчасно здійснювати оплату комунальних послуг. У Києві «Центр комунального сервісу» (ЦКС) розширив перелік дистанційних послуг і запроваджують у районних сервісних центрах електронний підпис. У КМДА розповіли, як киянам оформлювати договірні відносини з виконавцями житлово-комунальних послуг дистанційно.

Які документи можна підписати електронним підписом

У ЦКС пояснили, що кияни з 25 березня можуть підписати договори про надання послуг і договори реструктуризації за допомогою електронного підпису.

Читайте також: Комунальні платежі: як киянам отримати довідку про відсутність заборгованості за воду

«Це дозволяє споживачам вирішити питання без необхідності відвідування сервісних центрів або взагалі перебуваючи за межами України. У ЦКС документ підписується фахівцем за допомогою електронного підпису», – йдеться у повідомленні.

Як підписати документи з ЦКС дистанційно

У Києві побутові споживачі, які мають персональний електронний підпис та бажають дистанційно оформити відносин з ЦКС, можуть:

Також побутові споживачі можуть ознайомитися з переліком документів, необхідних для укладення договору на послуги або договору реструктуризації заборгованості, можна також на сайті ЦКС у рубриці «Часті питання», розділ – «Боржникам» за посиланням.

Раніше ми писали, що загрожує споживачам, які мають борги за комунальні послуги.