UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Кабміном вкотре вимагають відставки Шкарлета

Активісти тримають в руках плакати за написами: "Не!Уч", "Рукописи не горять", "Ми проти Шкарлета".

Активісти та освітяни вимагають під Кабінетом міністрів України відставки очільника Міністерства освіти й науки Сергія Шкарлета. Про це у Facebook повідомили учасники акції.

Активісти тримають в руках плакати за написами: "Не!Уч", "Рукописи не горять", "Ми проти Шкарлета", Крадій майна соцстраху добрався до освіти" тощо. 

До акції також доєдналась народна депутатка від фракції "Голос" Інна Совсун. 

"Мій ранок 1-го вересня. Яким був ваш?", - написала вона у Facebook, опублікувавши фото з акції протесту. 

Читайте також: До одного з учасників акції проти Шкарлета приходило СБУ

Нагадаємо, 25 липня уряд призначив ректора Чернігівського університету Сергія Шкарлета виконуючим обов’язки міністра освіти і науки. Його кандидатуру запропонували ректори на зустрічі із президентом Зеленським.

Комітет ВР з питань освіти, науки та інновацій відхилив кандидатуру Шкарлета, а колишні ексміністерка освіти Анна Новосад і ексзаступниця міністра освіти Інна Совсун розкритикували  призначення Шкарлета головою МОН.

За їхніми словами, він є представником ректорського середовища, яке не зацікавлене у прибиранні з вишів країни корупційної складової. У дисертації Шкарлета було виявлено плагіат, а у декларації – дорогу автівку. Втім, попри спротив профільного комітету та громадськості, уряд знайшов спосіб «завести» Шкарлета у МОН.