UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перша партія вакцини AstraZeneca очікується з дня на день - МОЗ

За словами заступника голови МОЗ, перша партія COVID-вакцини знаходиться на прямому маршруті в Україну.

Заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова заявила, що вакцина від COVID-19 виробництва компанії AstraZeneca прибуде в Україну в найближчі дні. Про це вона сказала під час пресбрифінгу в понеділок, 22 лютого.

Заззначається, що перша партія COVID-вакцини вже знаходиться на прямому маршруті в Україну.

"З дня в день Україна очікує першу партію вакцини від коронавірусу. Препарати компанії AstraZeneca прибули вже за місцем призначення і прямо зараз знаходяться на прямому маршруті в Україну", - сказала Шаталова.

Також заступник міністра уточнила, що вакцинація розпочнеться в Україні згідно з затвердженим графіком - в лютому.

Читайте також: Ляшко: Чернігівська область готова до вакцинації від коронавируса

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов опублікував відео відвантаження в Україну партії індійської вакцини від коронавірусу Covishield (Oxford/AstraZeneca). Так, півмільйона доз вакцини з заводу-виготовлювача в індійському місті Пуне доставлять в Мумбаї, звідки вантажним літаком відправлять в Україну з зупинкою в Стамбулі. Після прибуття препарат розподілять між регіонами, згідно з планом МОЗ.

24 грудня Степанов підписав Дорожню карту щодо проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні в 2021-2022 роках. Першими вакцини від ковід отримають медики, літні люди з групи ризику та військовослужбовці.

Однак анонсована владою вакцинація 15 лютого так і не почалася. Натомість у Верховній Раді того ж дня зареєстрували проєкт закону, що дозволяє звільнити директора НАБУ Артема Ситника – його відомство розслідує справу щодо закупівлі вакцин з імовірною переплатою. Хто ж насправді винен у зриві кампанії вакцинації? І як влада, вдаривши по НАБУ та Ситнику, тікає від відповідальності за провал вакцинації? Читайте в статті Алли Котляр «Запізнення ціною в життя» у ZN.UA.