UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переоформлення авто: чи можна це зробити чоловік без оновлення даних

Роз'яснення дала юристка.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. В цей період призову підлягають військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки. Нещодавно в Україні ухвалили закон про мобілізацію. Юристка Неля Романенко на порталі b2bconsul розповіла, чи може військовозобов'язаний переоформити автомобіль, не оновлюючі військово-облікові дані.

Читайте також: Воєнний стан: чи мобілізують офіцерів запасу

Романенко зазначила, що військово-обліковий документ не надається при перереєстрації автомобіля. Таких вимог не містить будь-який нормативно-правовий акт.

«При здійсненні процедури переоформлення транспортного засобу не перевіряються ваші військово-облікові дані, а також не уточнення військово-облікових даних не є підставою для відмови у перереєстрації транспортного засобу», – сказала вона.

Юристка додала, що законодавством передбачений інститут довіреності.

«Якщо ви не маєте бажання відвідувати сервісний центр МВС, який здійснює перереєстрацію транспортного засобу, то рекомендую вам звернутись до нотаріуса з метою оформлення довіреності на іншу особу, яка замість вас відвідає сервісний центр МВС і здійснить всі необхідні дії», – резюмувала вона.

Раніше адвокат Ярослав Жукровський в ефірі «Українське радіо. Львів» розповів, чи є застосунок «Резевр+» електронним кабінетом.

Нагадаємо, чи обов'язково проходити військово-лікарську комісію чоловікам до 25 років.