UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсійні справи: хто з військових може отримати пенсію за вислугою років

Роз'яснення дали у ПФУ.

Через війну, яку розпочала РФ, багато сміливих чоловіків та жінок стали на захист нашої країни. В Україні для військових передбачені різні види пенсій, зокрема і за вислугою років. У головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області розповіли, хто з військовослужбовців може отримати таку пенсію та який її розмір. Про це пише видання sud.ua.

Хто з військових може отримати пенсію за вислугою років

Відповідно до закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 № 2262-XII військовослужбовці за  наявності встановленої вислуги на військовій службі мають право на довічну пенсію за вислугу років.

Читайте також: Пенсія по втраті годувальника: чи будуть її платити дитині, яку всиновили

«До таких військовослужбовців належать особи, які перебували на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, Національній поліції, Національному антикорупційному бюро України, Службі судової охорони, державній пожежній охороні, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, органах і підрозділах цивільного захисту, податковій міліції, Бюро економічної безпеки України чи Державній кримінально-виконавчій службі України, та деякі інші особи, які мають право на пенсію за цим законом», – йдеться у повідомленні.

Головною умовою для призначення пенсії є звільнення військовослужбовців зі служби.

Для таких осіб передбачено три види пенсій:

У ПФУ додали, що зберігається право на пенсію військовослужбовців у разі їх призову на військову службу.

Читайте також: Пенсії в Україні: кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

Який розмір пенсії можуть отримати військові

Пенсії військовослужбовців обчислюються з розміру грошового забезпечення, враховуючи відповідні оклади за посадою, військовим званням, процентну надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення.

Розміри пенсій залежно від їх виду складають:

Раніше ми писали, що військові, коли звільняються зі служби, мають право на отримання одноразової грошової допомоги.