UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсія по втраті годувальника: до якого віку її можуть отримувати сироти

Роз'яснення дали у ПФУ.

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсійних виплат. Серед них – пенсія по втраті годувальника. У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, чи може отримувати таку виплату дитина-сирота у віці 21 року, яка закінчила виш.

Читайте також: Зміни в пенсійній справі: як повідомити ПФУ

В ПФУ пояснили, що відповідно до закону України від 09.04.1992 № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» діти-сироти мають право на пенсію в разі втрати годувальника до досягнення ними 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.

«З урахуванням зазначеної норми виплата призначеної пенсії по втраті годувальника має продовжуватись до досягнення віку 23 роки», – йдеться у повідомленні.

Раніше експерт з питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін пояснив, чи мають право на пенсію по втраті годувальника рідні загиблого військового.

Нагадаємо, що фахівці «Юридичного порадника для ВПО» розповіли, в якому розмірі та в які строки призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника.